Blog image
56 96 56 96
Gudhjemvej 27, 3760 Gudhjem
  • Dansk
  • English

En minigolfpark med form som Bornholm

Vi elsker Bornholm, øens unikke natur, dens spændende historie og hele atmosfæren.
Bornholm har meget at tilbyde og vi vil gerne inspirere turister og bornholmere til at gå på udforskning på denne skønne ø. Vi har udvalgt vores yndlingssteder, som vi præsenter på forskelligvis i parken.

Følg ruten og gå på opdagelse på Bornholm

Rønne havn har altid været porten til Bornholm og for de fleste der kommer sejlende til Bornholm, er intet mere kendt, end synet af indsejlingen til Rønne havn med tårnet fra Sct. Nicolai kirke i baggrunden. Rønne by har et rigt handelsliv hele året rundt. Byen er med de mange karakteristiske røde tegltage og ca. 14.000 indbyggere Bornholms største by.

Hul 2 – Nykirke i Nyker

Rundkirken i Nyker, er den mindste af Bornholms 4 rundkirker. Kirken blev i middelalderen kaldt Allehelgens kirke, Ecclesia Omnium Sanctorum. Siden midten af 1500-tallet har den heddet Nykirke.

Hul 3 – Bornholmsk granit

Granitstykkerne på denne bane er Hammergranit og Østerlars grundfjeld. De store sten med skinnespor er brudt på Hammeren, men de har også været brugt samme sted til at bære transportskinner fra granitbruddet i slutningen af 1800 tallet. Således at den brudte granit blev transporteret til Hammerhavn og herfra sejlet videre til København.

Hul 4 – Jons Kapel

Jons Kapel er et 40 meter højt klippeparti mellem Hasle og Vang. Et gammelt sagn fortæller, at munken Jon levede her og kristnede søfolk og bornholmere. Han prædikede fra en klippetop, der kan minde om en talerstol. I dag er der 122 trin der kan føre dig ned til foden af de smukke klipper.

Hul 5 – Nordbornholm

På Nordbornholm finder du både øens største turistattraktion, borgruinen Hammershus, Hammerknuden med Danmarks største bjergsø, Langebjerg hvor sagnet om den frække trold Krølle bølle er udsprunget og du finder stiforløbet over Hammersholm med tre udsigts- og opholdssteder. Stien binder Folkemødeområdet i Allinge-Sandvig og Hammershus sammen og passerer gennem et storslået og varieret kultur- og naturlandskab. Helt særligt for området er de mange helleristninger.

Hul 6 – Døndalen

Døndalen er en sprækkedal. I dalen løber Døndaleåen, hvor Døndalsfaldet med et fald på op imod 20 meter er Danmarks største vandfald. Døndalens nordvestlige side er en 20 meter høj klippevæg, med udsigtspunktet Amtmandsstenen på toppen. Et gammelt sagn beretter, at man ofrede dyr og mennesker til guderne ved at kaste dem ud fra Amtmandsstenen.

Hul 7 – Christiansø

Christiansø er en lille dansk ø i Østersøen, 18 km nordøst for Bornholm. Det er den største af øerne i øgruppen Ertholmene og den ene af de to beboede øer. Fæstningen Christiansø blev grundlagt af Christian d. 5 og var verdens første flådebase. Der er daglig færgeforbindelse fra Gudhjem til Ertholmene, som anløber på Christiansø. Arealet af Christiansø er 0,22 km², og 0,38 km², hvis naboøerne Græsholm og Frederiksø medregnes. Møllebakken på Christiansø er med sine 22m over havet, øernes højeste punkt. Ertholmene er Danmarks østligste punkt.

Hul 8 – Skibakken

Danmarks største skicenter har en fantastisk udsigt over Østersøen. Du kommer hurtigt op på toppen af bakken med Danmarks eneste alpine tallerkenlift – importeret direkte fra et østrigsk skiområde. Her 112 meter over havet starter de to skovpister. Nedenfor pisterne finder du en blød bakke til begyndere. Der er pistemaskine og snekanon, så er det koldt nok er pisterne i topform.

Hul 9 – Kongemindet ved Rytterknægten

Rytterknægten midt i Almindingen er Bornholms højeste punkt og tredjehøjeste punkt i hele Danmark. Her rejstes i 1856 et udsigtstårn til ære for Kong Frederik d 7. der besøgte øen. Rytterknægten ligger 162 meter over havet, og fra toppen af udsigtstårnet Kongemindet er man yderligere 22 meter oppe, og herfra er der en imponerende udsigt, især ud over Sydbornholm.

Hul 10 – Ekkodalen

Ekkodalen på Bornholm er Danmarks længste sprækkedal. Den strækker sig 12 km fra Vallensgård Mose gennem Almindingen og videre gennem Flæskedal, Kløvedal og Kelseådal til Saltuna på Bornholms nordøstkyst. Ekkodalen hed oprindeligt Kodalen, fordi bønderne i 1658 havde fået ret til fri græsning for deres kvæg i området. Første gang navnet Ekkodalen optræder på et kort, var i 1746, hvor en eller anden har tilføjet EC foran navnet Kodalen, hvorved Kodalen blev til Eckodalen. Andre hævder, at det var Bornholms første skovrider, Hans Rømer, der fandt på navnet, fordi klippevæggen svarer, når man råber til den.

Hul 11 – Almindingen

Almindingen (gammelt dansk: Alle mands) er med sine 6.000 ha – 50 km2 Danmarks femte største skov. Den blev plantet i begyndelsen af 1800-tallet under ledelse af Skovridderen Hans Rømer. I 2012 blev syv europæiske bisoner sat ud i en indhegning midt i skoven. Det er første gang i 2500 år, at Europas tungeste landlevende pattedyr findes i Danmark. I Almindingen findes resterne af fæstningen Gamleborg, der stammer fra vikingetiden eller tidligere, og ikke langt derfra dens middelalderlige afløser Lilleborg.

Hul 12 – Randkløveskåret

Randkløve Skår, en klippespalte på den forrevne klippekyst mellem Gudhjem og Svaneke, nærmere mellem Saltuna og Ypnasted. Den 50 m lange, op til 5 m brede og 12-16 m dybe spalte er en af Bornholms smukkeste natur attraktioner.

Hul 13 – Louisenlund

Ca. 3,5 km øst for Østermarie ligger Bornholms næststørste samling af Bautasten. De omkring 50 sten ligger spredt mellem træerne i denne smukke lund. Der er aldrig foretaget en undersøgelse af Louisenlund, så ingen ved, hvorfor stenene er rejst! Under et besøg på øen i 1851 købte Frederik d 7. matriklen og opkaldte stedet efter Grevinde Danner (Louise Rasmussen)

Hul 14 – Rokkestenen

På Bornholm ligger der omkring 800 rokkesten, hvoraf de 175 er navngivet. Den største, Rokkestenen i Paradisbakkerne, er en 35 ton tung vandreblok, der kom til Bornholm sammen med andre vandreblokke under den seneste istid.

Hul 15 – Rispebjerg

Ved Rispebjerg ligger et større arkæologisk anlæg, der dateres til oldtiden. Der er rester af et ca. 5.000 år gammelt soltempel, en del solsten og rester af en ringborg fra Jernalderen. Området har også indeholdt Danmarks største fund af flinteredskaber og våbenofre. Dele af soltemplet på Rispebjerg er rekonstrueret på stedet og blev indviet af Dronning Margrethe d. 10. okt. 2009, efter at hun 8 år forinden selv havde deltaget i udgravningerne.

Hul 16 – Dueodde

På Bornholms sydspids ligger stranden Dueodde. Det siges, at sandet på Dueodde er det fineste i Europa. Sandkornene er så små og fine, at de bl.a. har været brugt til timeglas og skriveblæk. Vandet er klart og der er masser af lægryder i klitterne – Dueodde er en verdensklasse strand.

Hul 17 – Det Geografiske Knudepunkt

Ved Slusegård markerede en bornholmsk ingeniør ”Mødestedet” hvor den 55º nordlig bredde og 15º østlig længde skærer hinanden. Mellem klitterne, tæt på stranden kan du besøge dette lille fine anlæg, som består af en sten, et stykke rød hammergranit. Derudover er der et spændende og sjældent flora og i åløbet er der fundet flere fossiler i skiferlagene.

Hul 18 – Bornholms Lufthavn

Lufthavnen ligger 5 km fra Rønne, og er som den eneste lufthavn i Danmark drevet af staten. Lufthavnen blev indviet den 16. november 1940, dengang var navnet Den Bornholmske Flyveplads. Der var én daglig afgang til København. Den første lufthavnsbygning blev indviet i 1941. I 1961 blev den første egentlige terminalbygning taget i brug. Den nuværende terminalbygning er fra 1982, mens kontroltårnet er fra 1977. I 1947 overtog staten lufthavnen, der samtidig skiftede navn til Rønne Lufthavn. I 1992 skiftedes igen navn, denne gang til dens nuværende navn Bornholms Lufthavn. I dag flyves der flere gange dagligt til København, samt andre destinationer, både indenrigs og udenrigs. I 2016 slog Bornholms Lufthavn rekord, med i alt 284.802 passagerer.